Welke mouwlengte is goed?

Mouwlengte-7, het is een term die je vaak voor ziet komen. Maar heb je ook enig idee waar het op slaat en welke maat geschikt is voor jou? Wie langer is dan de gemiddelde man, heeft het niet altijd even makkelijk bij het kopen van kleding. Neem bijvoorbeeld een jeans, dit kan al een lastige opgave zijn. Wil je een broek die lang genoeg is, dan is die meestal te breed rondom de heupen. Wil je een broek die perfect rond je middel past, dan is die vaak te kort onderaan! Mouwlengt-7 slaat natuurlijk niet op broeken het gaat om mouwen dus mouwlengte-7 kom je bijvoorbeeld tegen als je een overhemd gaat kopen.

Mouwlengte-7 overhemden

Omdat er steeds meer lange slanke mannen in Nederland wonen is naast de reguliere mouwlengte, ook een overhemd ontwikkeld met mouwlengte-7. Een mouwlengte-7 overhemd heeft niet alleen een langere mouw maar ook een langer rugpand. In tegenstelling tot de XXXL maten wordt een mouwlengte-7 overhemd echter niet breder rondom de borst. Hierdoor is een mouwlengte-7 overhemd uitstekend geschikt voor een lange slanke man. Een regulier overhemd heeft een mouwlengte-5. Dit betekent dat de mouwlengte tussen de 50 en 59,9 cm ligt. Dit is doorgaans de meest voorkomende mouwlengte trouwens. Bij mouwlengte-7 overhemden mag je daar een aantal centimeters bijtellen. Deze categorie levert namelijk overhemden met een mouwlengte tussen de 70 en 79,9 cm.

Het perfecte overhemd

Doordat ontwerpers rekening houden met een extra lange mouwlengte, hebben langere mensen minder moeite om het perfecte overhemd te vinden. Wie dus langer is dan 180 cm, wordt aangeraden om tijdens het shoppen te kijken bij de mouwlengte-7 overhemden. Op die manier hoef je nooit meer te truggelen met overhemden waarvan de mouw net te kort is. Dit komt trouwens ook niet zo professioneel over. Bij een overhemd moet je er altijd voor zorgen dat deze perfect past bij jouw lengte. Is dit niet het geval? Dan mag je het overhemd links laten liggen en pas stoppen met zoeken als het plaatje compleet is. Ben jij langer dan één meter tachtig? Koop dan jouw overhemden bij Mouwlente7.com