Hoe te zien of een paar schoenen van Christian Louboutins echt zijn

Veel mensen zijn raken gefrustreerd als ze erachter komen dat ze veel geld hebben neergelegd voor een paar Christian Louboutins en ze er vervolgens achter komen dat de schoenen nep zijn en bovendien van slechte kwaliteit. De schrijver zal wat ervaringen delen over hoe je goede en echte Christian Louboutins kunt onderscheiden, zodat je slechte namaakschoenen kunt voorkomen, als je de volgende keer schoenen gaat shoppen.

De meeste Christian Louboutins zijn gemaakt van echt leer, dus om echt Christian Louboutins te kunnen onderscheiden moet je eerst kijken of je te maken hebt met echt leer.

Natuurlijk leer heeft poriën, die niet goed met het blote oog te zien zijn, maar wel te voelen, door met je vingers op het leer te drukken en te voelen of je fijnmazige poriën kunt voelen. Als de poriën minder voelbaar zijn als je de minder hard drukt, is het leer gemaakt van echt, natuurlijk leer. Als de poriën nog steeds te zien zijn nadat je hebt losgelaten is het leer van slechte kwaliteit. Als er helemaal geen poriën te zien zijn is het waarschijnlijk nep leer.   

Een andere eigenschap van natuurlijk leer is dat er allerlei oneffenheden inzitten. Meestal zijn deze oneffenheden weggewerkt, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de schoen, maar je kunt altijd ergens oneffenheden ontdekken, zoals bijvoorbeeld ongelijkmatige poriën.

Goede leren schoenen gebruiken verstevigd materiaal in de voering om ervoor te zorgen dat de schoenen niet kunnen vervormen. Het materiaal van de voering moet zacht zijn, luchtdoorlaten en zweet-absorberend. Schoenen van goede kwaliteit zijn over het algemeen gemaakt van echt leer met een katoenen voering. De meeste consumenten letten alleen op het materiaal aan de buitenkant en vergeten de voering.

Nadat je gekeken hebt met welk soort materiaal je te maken hebt, zou je kunnen kijken naar de fabricagekwaliteit. Zit de stiknaad er goed op? Is de draad ergens gebroken? Zijn de stiksels strak? Als de antwoorden op deze vragen allemaal met JA beantwoord kunnen worden, kun je door naar de volgende stap. Zo niet, dan kun je die specifieke schoenen maar beter niet kopen.

De derde stap is om de binnenkant van de schoen te bevoelen. De delen die in aanraking komen met de voeten mogen geen oneffenheden bevatten. De schoen moet een inlegzooltje hebben, zodat de binnenkant van de schoen schoon blijft en om de nagelgaten te bedekken.

Voor punt vier zet je de schoenen op een stuk glas of op de balie om te kijken of de schoenen stabiel zijn. Goede schoenen wiebelen niet, zeker niet de allerbeste hoge hakken – die van Christian Louboutin dus.

Ten vijfde, voel bij het uiteinde van de tenen aan en kijk of er genoeg ruimte is. Als er ongeveer net zoveel ruimte is als je voorvingers, is er genoeg ruimte. Als er meer is komt dat de stabiliteit niet ten goede en bij minder ruimte verslijten de schoenen snel en lopen ze niet lekker.

Ten zesde, doe de schoenen aan en kijk of de zool en hakken stabiel aanvoelen.

En als laatste niet te vergeten om te kijken naar een belangrijk deel van een paar Christian Louboutins, de rode buitenzool. De buitenzolen van echte Christian Louboutins zijn helderrood, en de kleur is natuurlijk en glanzend. Authentieke Christian Louboutins schoenen zijn prachtig om te zien en alleen echt leer kan voor de glanzende abrikozenkleur zorgen.   

Schoenen van Christian Louboutin laten de menigte altijd in verwondering achter, radend wie toch die mooie vrouw is met die bijzondere schoenen. Als je ook in het middelpunt wil staan en alle ogen op je gericht wil hebben, dan kunnen deze schoenen daarvoor zorgen. Je kunt ze combineren met een spijkerbroek, korte broek, rokje, jurkje en zelfs het met het shirt en jas van je vriendje en nog steeds zul je er fantastisch uitzien. Het gepatenteerde leer en andere exotische materialen die gebruikt zijn om de schoenen te maken zorgen ervoor dat je ze eigenlijk wel moet hebben. Maar tegelijkertijd hebben de Christian Louboutins ook die prachtige klassieke minimalistische look over zich.