Hoe oud zijn je leren schoenen over het algemeen?

Volgens een onderzoek zijn de schoenen van de meeste mensen gemiddeld niet ouder dan een of twee jaar. Maar schoenen van beroemde merken zijn over het algemeen erg duur. Met de volgende tips kun je de levensduur van je Christian Louboutins met wel zes tot zeven jaar verlengen.

  1. 1. Koop inlegzooltjes bij je nieuwe Christian Louboutins. Een nieuwe inlegzool in je schoenen leggen is meestal het eerste wat je doet nadat je nieuwe schoenen gekocht hebt. De meeste schoenen hebben van die plastic inlegzooltjes, die snel verslijten. Als je losse inlegzooltjes koopt moet je ervoor zorgen dat je betere kwaliteit dan dat koopt. Vervang de inlegzooltjes zodra je merkt dat ze beginnen te verslijten.
  2. 2. De zolen van Louboutin schoenen zijn het tweede belangrijke onderdeel. Te veel met de schoenen lopen kan ervoor zorgen dat de zolen snel verslijten en daarom dienen ze beschermd te worden. Een schoenmaker vertelde me dat er een beschermende laag van dun rubber over de zool heen gelijmd kan worden met een speciaal soort lijm, waardoor de zolen niet meer over de grond heen schuren. Hierdoor kunnen je schoenen wel zes tot zeven jaar langer meegaan.
  3. 3. Verwijder zo snel mogelijk vlekken van je Louboutins. De vlekken zouden verwijderd moeten worden met een zachte borstel zodra je ze tegenkomt. Zoutvlekken kunnen schoenen van echt leer permanent beschadigen. Zorg er dus voor dat je ze verwijdert met een zachte natte doek.
  4. 4.   Vermijd natte weersomstandigheden met je Christian Louboutins. Als je zo lang mogelijk met je schoenen wilt doen kun je de nieuwe schoenen insprayen met een speciale spray. De spray zorgt ervoor dat water of enige andere vloeistof je schoenen nooit kan beschadigen. Als je schoenen toch in de regen zijn geweest kun je ze in een koele ruimte laten drogen of droogblazen met een haardroger.
  5. 5. Zorg er ten slotte voor, dat je Christian Louboutins de oorspronkelijke vorm behouden. Als je de schoenen thuis in de kast hebt staan, kun je er schoenspanners indoen, of proppen papier. Als je de schoenen achteloos ergens achterin de kast gooit vervormen ze en krijgen ze plooien. Je kunt je leren schoenen ook in de originele schoenendoos opbergen om te voorkomen dat ze hun vorm verliezen.