De oprichting van Givenchy

In 1952 is Givenchy opgericht door Hubert de Givenchy, die vorig jaar is overleden. Hij heeft gedurende zijn leven gewerkt voor bekende couturiers zoals Fath, Piguet en Lelong. In 1952 was het zover en opende hij zijn eigen modehuis. Tijdens deze show werden rokjes en blouses van ruw katoen geshowd. De blouses waren voorzien van pofmouwtjes. De stof katoen was voorheen bedoeld als stof om te passen voordat de echte chique stof werd gebruikt, maar werd nu als hoofdstof gebruikt. Dit zorgde voor een nieuwe trend, namelijk wat we tegenwoordig casual chic noemen. Hij experimenteerde met name met lijnen en vlakken en de kleuren blauw, rood en zwart.

De muze van Givenchy

Audrey Hepburn is een van de muzen van Givenchy geworden en draagt veel van zijn creaties in de films waarmee zij bekend is geworden. Onder de klanten van dit merk waren veel beroemdheden en hij won daardoor snel aan bekendheid.
Niet lang na de start van zijn bedrijf, in 1957, introduceerde hij zijn nieuwe parfum “De”, dat werd gevolgd door het volgende succesvolle parfum “L’Interdit”. Audrey Hepburn was het gezicht van de parfumcampagne. De parfumdivisie van het merk kreeg de naam ‘Parfums Givenchy’.

Wat is er allemaal nog meer?

Naast high fashion-kleding en heerlijk parfum zijn er ook t-shirts, truien en schoenen te verkrijgen van Givenchy. Vergeet ook vooral de make-up niet, hiermee kun je prachtige looks creëren. Het assortiment van dit prachtige merk is dan ook erg breed en je kunt van alles vinden. De objecten en kledij zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Ook sieraden zijn er van Givenchy. Deze gewilde sieraden zijn te zien in luxe warenhuizen en bij juweliers. Deze sieraden worden, zoals je snapt, veel verkocht en zijn al lange tijd een groot succes. Het is dan ook zeker de moeite waard om in de winkel te kijken naar de producten van dit merk of op internet rond te snuffelen. Je zult zeker niet teleurgesteld worden. Het merk en zijn oprichter worden vaak geprezen en dat is zeker niet voor niets!

De invloed van dit merk in de modewereld

Givenchy heeft veel invloed gehad in de modewereld van de vorige eeuw. Nog steeds zie je het merk overal om je heen en is het niet meer weg te denken. Gelukkig hoeft dat ook niet en kunnen we elke dag genieten van alles wat deze man bedacht heeft en wat daarna is doorgezet. Geniet elke dag van een van de producten van dit schitterende merk.